Motor rijles haarlem

Wij verzorgen motorrijlessen vanuit Haarlem. Of u nu voor het eerst op de motor zit of al eerdere lessen heeft gevolgd.

Motor rijles

Wij verzorgen motorrijlessen vanuit Haarlem. Of u nu voor het eerst op de motor zit of al eerdere lessen heeft gevolgd, bij Rijschool Snelweg bent u aan het juiste adres om goed te leren motorrijden. Wij bereiden u niet alleen voor op het examen, wij zorgen ervoor dat u een echt goede motorrijder wordt.

Leren motorrijden

De eerste les is altijd een proefles, waarin we uw beginniveau kunnen bepalen. Daarna begint u met het leren van de basis van het motorrijden. Bij voldoende rijvaardigheid gaat u de openbare weg op. Uw instructeur volgt altijd op de motor en geeft aanwijzingen via moderne communicatieapparatuur.

Deel 1 – Voertuigbeheersing:

De examinator toetst of je de motor beheerst. Hierbij doe je zeven oefeningen. Uit ieder cluster is één oefening verplicht, en doe je uit de clusters twee tot en met vier één oefening extra. Dus: vier verplichte, en drie oefeningen die de examinator kiest. Je mag elke oefening bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen moet je in totaal vijf van de zeven verschillende oefeningen succesvol afronden. Daarbij voer je in de clusters twee tot en met vier minimaal één oefening correct uit. Dus je laat de examinator op overtuigende wijze zien dat je de motor beheerst bij lage en hoge snelheid. En dat je goed kunt remmen. Klik hier voor een overzicht van alle oefeningen. https://www.cbr.nl/motoroefeningen.pp

Deel 2 – Verkeersdeelneming:

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • Kijkgedrag
 • Je plaats op de weg
 • Of je de verkeersregels goed toepast
 • Of je ook in het verkeer de motor beheerst.

Vraag een proefles aan!

Ben je geïnteresseerd in het volgen van motorrijles?
Meld je dan nu aan voor een gratis en geheel vrijblijvende proefles!

Wat kunt u van rijschool snelweg verwachten?

 • Wij stunten niet met prijzen, wij stunten met onze resultaten en onze tevreden leerlingen.
 • Je leert echt goed motorrijden
 • De lessen zijn nooit langer dan strikt noodzakelijk
 • De niet gebruikte lessen van uw lespakket worden terugbetaald
 • We maken benut van de volledige lesstijd
 • Persoonlijke begeleiding en les met maximaal 1 andere leerling tegelijk
 • Je betaalt een eerlijke prijs voor echt goede motorrijles
 • Je behaalt met veel plezier je motorrijbewijs (dat beloven we!)

Lesmotoren

Wij schaffen ieder jaar nieuwe motorfietsen aan. Dit jaar lessen we met een Honda Cb500fa. Al onze motoren zijn uitgerust met ABS.

Snel de weg op

Wilt u snel de weg op? Dan kunnen we in overleg meerdere motorrijlessen in een korte tijd plannen. Vraag ernaar bij uw instructeur.

Motorkleding

Wij stellen motorkleding beschikbaar die u tijdens de lessen kunnen gebruiken. U dient zelf zorg te dragen voor deugdelijke schoenen die de enkel beschermen.

De motorrijles

Wij geven motorrijlessen in lesblokken vanaf 60 minuten. Een voor- en nabespreking maakt onderdeel uit van de les. Hierdoor weet u aan het begin van elke les precies wat u tijdens die rijles kunt verwachten. Tijdens de nabespreking, bespreken we uw vorderingen. Op instructiekaarten houden we uw vorderingen bij.

Proefexamen

Voordat u examen doet, volgt u eerst een proefexamen verkeersdeelname. Dit proefexamen nemen we op video, zodat u uw rit later kunt terugkijken. Zo kunt u nog werken aan de laatste punten, went u alvast aan de manier van examen doen en heeft u een grotere kans dat u in één keer slaagt.

Benieuwd hoe een proefexamen eruit ziet?

Een gratis proefles?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van auto of motorrijles? Meld je dan nu aan voor een gratis en geheel vrijblijvende proefles!